Dag 5 – Lofoten Noorwegen

Surfen als het vriest

Vandaag ons eigen eiland, Vestvågøy, volledig verkend. We vertrokken langs de zuidkant en deden de 2 schiereilandjes onderaan. Hier stopten we af en toe voor wat foto’s.

Daarna reden we door naar boven en kwamen we uiteindelijk aan het stadje Unstad. Je moet door een tunnel om het te kunnen bereiken en verder is er niets meer. Het lijkt wel alsof de tunnel er gemaakt is speciaal voor de stadje. Je ziet nog een wandelpad lopen over de berg heen, deze wordt waarschijnlijk (vooral in de zomer) nog gebruikt door wandelaars.  Het is er wel gezellig en er is een mooi strand waar je kan surfen. Hier bleven we dan ook even plakken. Twee surfers die gek genoeg waren om in dit weer te surfen, zorgden voor wat leuke foto’s. Ook de grote keien en de grote golven zorgden voor wat mooie beelden.

3M7A6039.jpg

Daarna reden we door naar Eggum, het topje van het eiland. Daar kan je een overnachting boeken voor 100 kr (ongeveer €10), maar anders valt er dan ook niet echt veel te beleven. Mooie gekleurde huisjes zijn er wel aanwezig en een klein vissershaventje.

Deze avond terug op pad voor het noorderlicht!

Saluu!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s